Een nieuwbouwwijk met een robuuste groenstructuur

Ten noorden van centrum Nijmegen ontstaat een hele nieuw stadsdeel: Waalsprong. Net even een sprongetje over de Waal dus. Met een nieuwe brug en een speciale fietsverbinding, de Snelbinder, sta je zo in Nijmegen Centrum. Over zo’n 10 jaar woont ruim 20% van alle inwoners van Nijmegen in Waalsprong. Nieuwbouw van formaat! Wat kenmerkend is voor Waalsprong, is de aandacht voor duurzaamheid, de aanwezigheid van natuur en de variatie in bebouwing. Waalsprong valt in te delen in vier kernen: Oosterhout, Lent, Waaijer en Hof van Holland. Naast woningen is er ook gedacht aan voorzieningen zoals winkelcentra, scholen en sportvoorzieningen. Wil je meer weten? Op de eigen website van Waalsprong lees je er alles over!

De woningen van Op de Set worden gebouwd in de kern Oosterhout. Deze kern kenmerkt zich door de robuuste groenstructuur in de wijk. Genieten van het buitenleven met alle stedelijke voorzieningen binnen handbereik. Je woont hier met De Betuwe in je spreekwoordelijke achtertuin. In Oosterhout zijn al een aantal wijken gerealiseerd, De Boomgaard, De Elten en Het Nijland. Daar komen nu Grote Boel en Zuiderveld bij. Op de Set is een deelproject binnen de wijk Zuiderveld. De naam is misschien een tikkeltjes misleidend, Zuiderveld ligt namelijk in het noordelijkste deel van Oosterhout. Ben je benieuwd naar de sfeer van de wijk? Bekijk dan zeker even het filmpje van Zuiderveld hieronder!

Zuiderveld onder de loep

Zand tussen je tenen

Woon je in Waalsprong, dan woon je in de buurt van water. Natuurlijk bij de Waal, maar ook op kleinere schaal speelt water een belangrijke rol. Om het regenwater op de vangen, zijn er namelijk door heel Waalsprong wadi's aangelegd. Ook in Zuiderveld spelen deze een belangrijke rol bij de inrichting van de wijk. De wadi's zorgen er voor dat het regenwater wordt afgevoerd naar één van de drie plassen in de Waaijer: Oosterhoutse plas, Lentse Plas en Zandse plas. En mooi meegenomen: de Lentse plas is ook geschikt voor recreatie! Je kunt hier dus lekker zandkastelen bouwen, afkoelen op een warme zomerdag en genieten van een hapje of drankje bij grand café Liz. Nog niet uitgespeeld? Zuiderveld krijgt een eigen park, het Ingmar Bergmanpark. Hier kun je in de toekomst heerlijk ontspannen, wandelen en spelen. Het wordt een heuvelachtig park met wadi's, grote variatie aan bomen en speelplezier voor verschillende leeftijdsgroepen.

Streepje voor op de fiets

Het voordeel van wonen in een nieuw stadsdeel, is dat er goed is nagedacht over de infrastructuur en bereikbaarheid. Milieuvriendelijke vormen van vervoer hebben daarbij een streepje voor gekregen. Zo is er een fantastisch netwerk van fietspaden. Met de nieuwe fietsbrug, die heel toepasselijk de naam Snelbinder kreeg, ben je snel in het centrum van Nijmegen. Reis je liever met het openbaar vervoer? NS-station Nijmegen-Lent is een goed startpunt. Met de Waalsprinter ben je vervolgens in 5 minuten in het centrum of op weg naar omliggende dorpen en steden. Ook met de auto is de bereikbaarheid goed. Je woont vlak bij de A15 zodat je snel op weg bent naar bijvoorbeeld de A325 richting Arnhem of de A50 naar Eindhoven. Om de doorstroom naar Nijmegen Centrum verder te optimaliseren is er een tweede brug gekomen, de Oversteek.

Over boodschappen en nieuwe ideëen

Waalsprong ontwikkelt in een rap tempo. Het voorzieningenhart van Oosterhout is De Klif. Dit is een multifunctioneel centrum en ontmoetingsplek met onder meer een basisschool, bibliotheek, kinderopvang, theaterzaal en sportzaal. Voor je dagelijkse boodschappen kun je nu al terecht bij de Albert Heijn en de Lidl in de buurt. Binnen een straal van 2 kilometer vind je twee basisscholen, horeca, sportpark, een landwinkel, medische voorzieningen waaronder een polikliniek. Voor een leuk uitje kun je terecht in multi-tainment center Cinemec. En naast de al bestaande voorzieningen in dit stadsdeel komen er steeds nieuwe bij. In de planning staat bijvoorbeeld het winkelcentrum Hart van de Waalsprong. Hier is plek voor ongeveer 30 winkels en gezellige horecagelegenheden. Op de website van Waalsprong zijn alle voorzieningen in kaart gebracht op een interactieve kaart.

Naar de interactieve voorzieningenkaart