Je droomwoning gevonden - Middenhuur woningen

De woningen worden online verhuurd. Dat betekent dat alle stappen in het verhuurproces digitaal plaatsvinden. Van de inschrijving tot de ondertekening, het gebeurt online in een veilige omgeving. Je hoeft er de deur niet voor uit en kunt het doen wanneer het jou uitkomt. Handig!

 

Online inschrijven
Persoonlijk dossier
Matchen & toewijzen

Stappenplan online verhuur

1. Start inschrijving

Zodra de inschrijving is begonnen, zie je op de website een ‘inschrijven’ button. Daarmee word je doorverwezen naar een online dossier, waarin de inschrijving zal plaatsvinden. Je maakt hier een login voor aan. Je kunt daarna in deze beveiligde omgeving je gegevens invullen. Daarnaast worden er documenten opgevraagd, bijvoorbeeld om je inkomenssituatie, huidige woonsituatie en identiteit te bevestigen. Let erop dat de documenten aan de voorwaarden voldoen.Tips & tricks voor het uploaden van je documenten lees je op deze pagina.

2. Documenten akkoord

De documenten worden inhoudelijk beoordeeld door de vastgoedmanager. Indien alle documenten akkoord zijn, kun je meegenomen worden als geschikte kandidaat in de matchrondes.

3. De eerste matchronde

Op een vastgestelde datum wordt de eerste matchronde gestart. Iedereen die die voldoet aan de gestelde voorwaarden en alle documenten heeft ge-upload in het dossier wordt meegenomen in die matchronde. Ook wordt er rekening gehouden met de door jou ingevulde voorkeurswoningen. Je ontvangt een e-mail indien je gematcht bent met een woning.

4. Indien geen match

Wanneer je niet als eerste uit de digitale loting bent gekomen, ontvang je daarover geen e-mail. Op deze pagina  vind je de huidige status van de verhuur en matchronde. Pas wanneer alle huurovereenkomsten getekend zijn, ontvang je een e-mail dat alle woningen verhuurd zijn. Het kan namelijk gebeuren dat woningen die voorlopig toegewezen zijn, weer beschikbaar komen. In dat geval wordt er een nieuwe matchronde gehouden.

5. Match 

Indien je als eerste uit de loting bent gekomen ontvang je per mail een voorlopige toewijzing. Deze kun je in jouw dossier accepteren. Meer informatie hierover ontvang je in een van de e-mails die volgt na inschrijving.

6. Ondertekening

Na het accepteren van de toewijzing ontvang je de huurovereenkomst. Nadat jij de huurovereenkomst digital hebt ondertekend, kan de vastgoedmanager deze ook digitaal ondertekenen. Dan is het officieel: jij bent de huurder van je droomwoning! Gefeliciteerd!