Algemeen
Hoe werkt online verhuur?

De verhuur is gestart, je kunt direct starten met je inschrijving middels “direct inschrijven” rechtsboven aan de pagina. Kies vervolgens de juiste categorie en start met je inschrijving.

Wil je eerst meer weten over het online inschrijfproces? Via onderstaande links lees je er meer over.

Online verhuur – vrije sector
Online verhuur – middenhuur

Wat zijn de huurprijzen?

De eengezinswoningen in Op de Set worden in diverse huursegmenten verhuurd. Binnen het woningaanbod zijn 24 middenhuurwoningen van 104 m², en 20 vrije sector huurwoningen tussen 123 en 132 m².  De huurprijzen van de middenhuurwoningen bedragen tussen € 876,90 en € 951,31 per maand. De huurprijzen voor de vrije sector huurwoningen bedragen tussen € 1.095,00 en € 1.195,00 per maand.

Zijn er toewijzingscriteria van toepassing?

Ja, voor de middenhuurwoningen is een extra toewijzingscriterium van toepassing.

  1. 1. Huurder(s) dient een (gezamenlijk) bruto jaarinkomen te hebben tussen € 35.292,00 en € 46.710,00
  2. Inkomen zal o.a. getoetst worden aan de hand van een aanslag inkomstenbelasting (op te vragen bij De Belastingdienst)
Wanneer worden de woningen opgeleverd?

De verwachte oplevering is in oktober 2020. Vele professionals op de bouw zijn dagelijks bezig om deze mooie woningen op tijd op te kunnen leveren. Maar er kunnen onvoorziene omstandigheden zijn die de bouw vertragen. Hierbij kun je denken aan weersomstandigheden zoals harde wind of vorst, maar ook het aanleveren van afbouwmateriaal.

Blijf op de hoogte via onze Facebookpagina en schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dan mis je nooit meer een mijlpaal en ben je er meteen bij zodra de verhuur van start gaat.

Kan ik de woningen bezichtigen?

Je bent vast erg nieuwsgierig hoe de woningen er uit komen te zien! Wegens veiligheidsrichtlijnen op de bouw is het niet mogelijk om de woningen zomaar te bezichtigen. Om je toch een goed beeld te geven van het uiteindelijke resultaat, kun je op de impressiepagina’s artist impressions terugvinden.

Mocht er een kijkmogelijkheid georganiseerd worden op de bouw of een modelwoning, word je daarvan op de hoogte gebracht via onze nieuwsbrief. Zorg er dus voor dat je die ontvangt! Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Kan ik huurtoeslag ontvangen?

De woningen in Op de Set worden verhuurd in de vrije sector het is daarom niet mogelijk om huurtoeslag aan te vragen.

Ik wil een woning huren, wat moet ik doen?

De inschrijving is nog niet gestart. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de start verhuur. Je ontvangt dan ook informatie over het online inschrijfproces en de vervolgstappen die je kunt verwachten. Daarnaast zullen we informatie over het inschrijven op de website publiceren zodra de inschrijving van start is gegaan.

Wat is de invloed van de maatregelen omtrent Corona op de bouw?

Op deze website vermelden wij de geplande oplevering van de woningen. Op dit moment verwacht de aannemer dat deze datum wordt gehaald. Echter, de opleverdatum kan door omstandigheden verzet worden, zoals bijvoorbeeld door het later aangeleverd krijgen van de bouwmaterialen of wanneer er verdere beperkende maatregelen door de overheid worden ingevoerd. Wij houden dit goed voor jou in de gaten en wanneer je bij ons een woning wilt huren, informeren wij je uiteraard tijdig over de sleuteloverdracht.

Houd hier dus rekening mee wanneer je de huur opzegt of je woning verkoopt.

Toetsing en inkomen
Wat zijn de inkomensrichtlijnen om te huren?

Om een woning te huren is het belangrijk dat je iedere maand de huur kunt betalen. Daarom zijn er inkomensrichtlijnen en aanvullende voorwaarden opgesteld. Lees er alles over op deze pagina’s:

Inkomensrichtlijnen & voorwaarden – vrije sector
Inkomensrichtlijnen & voorwaarden – middenhuur (volledig verhuurd)

Korte samenvatting van de inkomensrichtlijnen:

  • Voor de vrije sector woningen:
  • Minimaal bruto maandinkomen van 4 x de maandhuurprijs;
  • Gepensioneerden: minimaal bruto maandinkomen van 3,5 x de huurprijs per maand;
  • Bij twee gezinsinkomens telt het tweede inkomen voor 100% mee;

Voor de middenhuur woningen:
Gezamenlijk bruto jaarinkomen tussen € 35.292,- en € 46.710,-

Eigen vermogen
Wanneer je eigen vermogen hebt en dit van belang is om mee te tellen, dan rekenen wij 10% van het vermogen mee als inkomen bovenop het overige jaarinkomen. Eigen vermogen vanaf € 50.000,- telt mee. Naast je eigen vermogen moet er ook een vast inkomen zijn.

Kan ik als ondernemer een woning huren?

Als ondernemer kun je een woning huren als je minimaal 2 jaar een eigen onderneming hebt en aan de inkomensrichtlijnen voldoet. Er wordt gevraagd om de jaarrekening van een afgesloten boekjaar, opgemaakt door een accountant of administratiekantoor. Het resultaat (netto winst voor belasting) wordt gehanteerd als het jaarinkomen. Het gemiddelde van de netto winst uit de bedrijfsvoering over meerdere jaren wordt als bruto inkomen gehanteerd.

Het is goed om te weten dat aan ondernemers een waarborgsom van 3 maanden de kale huur wordt gevraagd bij het sluiten van de huurovereenkomst. De waarborgsom moet voor de sleuteloverdracht in bezit zijn van de verhuurder.

Kan ik als uitzendkracht een woning huren?

Het is belangrijk dat je ook op langere termijn de huur kunt betalen. Daarom is het noodzakelijk om een arbeidsovereenkomst van minimaal één jaar te hebben, ondersteund met een intentieverklaring van de werkgever. Met een nul-urencontract of een contract via een uitzendbureau kun je niet aan deze voorwaarden voldoen. Een contract via een detacheringsbureau wordt beoordeeld aan de hand van de voorwaarden van het contract.

Telt een uitkering mee als inkomen en (hoe) wordt deze meegenomen in de berekening?

Een uitkering telt mee als eerste inkomen indien je kunt aantonen op lange termijn structureel  aan de inkomenseis te kunnen voldoen. Daarnaast telt een uitkering, wanneer het een 2e inkomen betreft, mee in de berekening. 

Telt studiefinanciering mee als inkomen?

Studiefinanciering is een lening, en telt daarom niet mee als inkomen.

Mogen ouders of derden garant staan als er niet kan worden voldaan aan de inkomensrichtlijnen?

Wegens de extra risico’s die een garantstelling met zich meebrengt, is het helaas niet mogelijk om ouders of derden garant te laten staan. Het is van belang dat de huurders zelfstandig de huur kunnen betalen en aan de inkomensrichtlijnen voldoen.

Hoe worden de woningen toegewezen?

Zodra de verhuur van start gaat, krijgen alle geïnteresseerden de mogelijkheid om zich online in te schrijven voor hun droomwoning. Tijdens de inschrijving worden persoonsgegevens, informatie over je inkomen en eventuele vaste maandlasten opgevraagd. Deze informatie wordt gebruikt om te controleren of je aan de inkomensrichtlijnen en andere criteria kunt voldoen. Ter ondersteuning van de ingevulde informatie, upload je de gevraagde documenten in je dossier. Deze documenten tonen aan dat de door jou ingevulde informatie klopt.

Geschikte kandidaten worden vervolgens gematcht met de beschikbare woningen. Dit gebeurt op basis van de door jou ingevulde gegevens, je voorkeurswoningen en eventuele toewijzingscategorieën. Indien er meerdere geschikte kandidaten voor één woning zijn, wordt er een digitale loting ingezet om de voorlopige toewijzing te bepalen.

Inschrijven
Hoe kom ik in aanmerking voor een woning?

Om in aanmerking te komen voor een woning is het van belang dat je kunt voldoen aan de inkomensrichtlijnen. Als huurder moet je zelf aan deze richtlijnen voldoen, garantstelling van derden is niet mogelijk. Daarnaast is het belangrijk dat je geen negatieve BKR registratie hebt. Voor de middenhuurwoningen gelden extra criteria. Lees er meer over op deze pagina.

Zodra de verhuur start, kun je het online inschrijfproces starten. Hier wordt gevraagd om gegevens over je inkomen in te vullen. Aan de hand van de documenten die worden opgevraagd, wordt vervolgens gecontroleerd of je aan de inkomenseis voldoet.

 

Waar kan ik het inschrijfformulier vinden? En waar kan ik mijn documenten uploaden?

Vrije sector verhuur

Zodra de verhuur van start gaat, vind je op deze website een button met ‘direct inschrijven’. Je kunt vervolgens een account aanmaken voor ‘mijn omgeving’; een online dossier waarin je veilig jouw gegevens en documenten kunt aanleveren.

Middenhuur (volledig verhuurd!)

Inschrijven niet meer mogelijk. De middenhuurwoningen zullen gedurende 8 weken (vanaf start verhuur) worden aangeboden via www.entree.nu. Inschrijven voor zowel de middenhuurwoningen als de vrije sector huurwoningen zal verlopen via de website www.hurenopdeset.nl. Indien blijkt dat er onvoldoende inschrijvingen zijn voor de 24 middenhuurwoningen na zal na genoemde periode van 8 weken punt 2 van de toewijzingscriteria komen te vervallen. Punten 1 en 3 blijven wel van toepassing.

Wil je op de hoogte gebracht worden zodra de verhuur van start gaat? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Welke documenten moet ik uploaden?

Tijdens de inschrijving worden er documenten opgevraagd. Dit zijn voornamelijk documenten gerelateerd aan je identiteit en je inkomen. Welke documenten dit precies zijn, hangt dus af van jouw persoonlijke situatie. Rond de start verhuur kun je op deze website een documentenchecklist downloaden.  Tijdens het inschrijfproces krijg je hier meer uitleg over en zie je in jouw persoonlijk dossier welke documenten er worden gevraagd.

Moet ik inschrijf- of bemiddelingskosten betalen?

Je hoeft geen inschrijfkosten te betalen en er zijn geen bemiddelingskosten.
Voor (of tijdens) het ondertekenen van de huurovereenkomst dient de eerste maand huur en de eventuele waarborgsom te zijn/worden overgemaakt via internetbankieren. Een waarborgsom wordt gevraagd indien je zelfstandig ondernemer bent, in loondienst voor bepaalde tijd bent, je niet volledig aan de inkomensrichtlijnen kunt voldoen of in het geval van afwijkende situaties.

Huren & voorwaarden
Wie mag een woning in Op de Set huren en bewonen?

Je kunt alleen een woning huren wanneer je er zelf gaat wonen en na verhuizing inschrijft op het gehuurde adres in de Gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (GBA) van de gemeente Nijmegen. Het is verboden om de woning te verhuren voor korte of langere periode (short stay, Airbnb e.d.). Ondertekenaar(s) van het huurcontract en hun eventueel inwonende kind(eren) zijn de bewoners van de eengezinswoning.

Wat is de minimale huurtermijn?

Je huurt voor minimaal 1 jaar. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende maand + 1 maand. Een voorbeeld: je geeft op 19 april aan dat je de huur wilt opzeggen, dan beëindigt de huurovereenkomst op 1 juni. 

Kan ik een woning delen met een vriend/collega?

Het is helaas niet toegestaan om een woning te huren met woningdelers. Er wordt enkel verhuurd aan alleenstaanden, samenwonenden en gezinnen.

Is het toegestaan om huisdieren te houden?

Je neemt natuurlijk graag je harige vriendje of goudvis mee naar je nieuwe huis. Mits dit geen overlast veroorzaakt voor andere bewoners, is dit toegestaan. Zorg er dus voor dat je huisdier niet overmatig blaft of miauwt, ontsnapt uit de woning (of tuin) en geen schade aan de woning toebrengt.

Is het schilderen van de wanden toegestaan?

Je mag de binnenkant van de woning naar jouw eigen smaak inrichten en decoreren. Dus je mag wanden `sausen` of (opnieuw) behangen. Houd er rekening mee dat wanneer je ooit besluit de woning te verlaten, je deze in het oorspronkelijke staat moet terugbrengen. Vraag bij twijfel de vastgoedbeheerder wat hierin wel en niet is toegestaan. 

Kozijnen en deuren mag je niet schilderen. Boren in tegels (badkamer, toilet, keuken) is niet toegestaan.

Mag er een laminaatvloer gelegd worden?

Laminaat is toegestaan, mits er een juiste ondervloer wordt toegepast, het laminaat zweven wordt gelegd en het laminaat geschikt is voor vloerverwarming. 

Wat zijn de voordelen van huren?

Huren is zorgeloos en luxe. Je weet namelijk waar je financieel aan toe bent. Je hebt vaste maandlasten en geen uitgaven voor groot onderhoud. En het risico van waardevermindering van de woning ligt bij de verhuurder. Ook is huren flexibel. Je huurt een woning namelijk voor minimaal 1 jaar, waarna de overeenkomst opzegbaar is per eerste van de volgende maand, met 1 maand opzegtermijn.

Daarnaast geniet je van een modern duurzaam huis, met een luxe badkamer en complete keuken met kwalitatieve apparatuur, en lage energielasten. Zonder daar zelf investeringen voor te doen. Is er eens iets stuk en is er een reparatie noodzakelijk? Dan staan wij voor je klaar!

Kwaliteit
Hoe zijn de wanden en plafonds afgewerkt?

De wanden worden “behangklaar” opgeleverd. De wanden in het toilet boven de tegels (vanaf ongeveer 1,35 meter hoog) hebben spuitwerk. De plafonds zijn eveneens voorzien van spuitwerk. 

Hoe is de badkamer ingericht?

In jouw woning Op de Set geniet je van een luxe comfortabele badkamer in een tijdloze zwart-wit uitvoering. De zwarte vloertegels in combinatie met witte wandtegels tot aan het plafond zorgen voor een strakke uitstraling.

De middenhuurwoningen hebben een badkamer met een heerlijke douche, wasbak met planchet en spiegel en een toilet. De woningen in de vrije sector hebben daarnaast een ligbad in de badkamer.

Hoe is het separaat toilet afgewerkt?

Het toilet is voorzien van een zwevend wandcloset en een fonteintje met toiletkraan. De vloertegels zijn antraciet/zwart en de wandtegels wit van kleur.

Hoe is de keuken ingericht en welke apparatuur zit er in?

De woningen zijn voorzien van luxe Keller keukens. De keukens zijn wit van kleur, hebben een composiet stenen aanrechtblad en zijn en voorzien van ATAG inbouwapparatuur zoals: inductiekookplaat, afzuigkap, koel-/vriescombinatie, combi-oven en vaatwasser. De keukenopstelling kan per woning verschillen en staat ingetekend op de woningplattegronden.

Hoe energiezuinig zijn de huurwoningen in Op de Set?

De woningen zijn gebouwd met extra aandacht voor duurzaamheid. Op het dak liggen zonnepanelen. De stroom die daarmee wordt opgewekt, wordt direct gebruikt in de woning of aan het elektriciteitsnet geleverd. Dit heeft verschillende voordelen. We dragen een steentje bij aan een beter milieu én hebben minder energierekening voor de algemene ruimtes. Dat voordeel komt iedere maand terug!

Hoe wordt de woning verwarmd?

De woningen zijn aangesloten op het stadswarmtenet van Nijmegen. De woningen worden op de begane grond verwarmd door middel van vloerverwarming, op de verdiepingen door middel van radiatoren. De badkamer is voorzien van een handdoekradiator.

Is er een afzuigsysteem in de woning aanwezig?

In elke woning is een mechanische afzuiginstallatie aanwezig.

Hoe wordt de tuin opgeleverd?

De tuin wordt opgeleverd met een buitenberging en een achterafscheiding met een toegangspoort.

Voorzieningen
Waar kan ik mijn auto parkeren?

Je kunt de auto parkeren in de wijk. Er zijn diverse parkeerplaatsen binnen de woningblokken en aan de randen van een aantal woningblokken.

Waar kan ik mijn fiets stallen?

Je hebt bij je woning in Op de Set een eigen achtertuin, die middels een toegangspoort bereikbaar is. Je kunt je fiets dus in je eigen tuin stallen, eventueel in de buitenberging die daar is geplaatst.

Duurzaamheid
Hoe energiezuinig zijn de woningen?

In Op de Set huur je een zeer energiezuinige woning met energielabel A+++. De woning is aangesloten op de stadsverwarming en koken doe je op een inductiekookplaat. Daarom is er geen gasaansluiting meer nodig. Je hebt zonnepanelen op het dak waarmee je zelf groene energie opwekt. Daarnaast is de woning zeer goed geïsoleerd. Hiermee woon je dus zeer duurzaam, comfortabel en met lage energielasten.